தேவையான பொருட்கள் புதினா இலைகள் – 1 கோப்பை உளுத்தம் பருப்பு – 2 மேஜை கரண்டி சிவப்பு மிளகாய் – 10 புளி – ஒரு சிறிய உருண்டை அளவு வெல்லம் ( தேவைப்பட்டால் ) – 1 தேகரண்டி தேங்காய் (தேவைப்பட்டால் ) – 2 மேஜை கரண்டி உப்பு – 1/2 அல்லது 1 தேக்கரண்டி, சமைப்பதற்கு ஆகும் நேரம்: 10 நிமிடங்கள் சாப்பிடக்கூடிய நபர்களின் எண்ணிக்கை: 4. Thogayal is a common recipe used in south Indian kitchens, especially in Tamil Nadu. Pudina/Mint thuvaiyal is a variety of chutney to have with steamed rice smeared with sesame oil. Mint thuvaiyal is a tasty no onion / no garlic tamil Brahmin style dish. This thogayal is frequently made at home as all of us at home are big time lovers of pudina (mint leaves). We like to pair this with some vadam or spicy potato roast or cabbage poriyal. ரோட்டுக்கடை தக்காளி சட்னியின் சுவைக்கு ரகசிய காரணம் 1 ஸ்பூன் இந்த பொடி தான். Thogayal or Thuvaiyal takes an important place in Tamilnadu Cuisine. It is also called as Pudina thogayal seivathu eppadi in Tamil or Pudina thogayal seimurai in Tamil or Pudina thogayal eppadi seivathu in Tamil or Pudina thuvaiyal in Tamil. It tastes delicious with hot rice and rasam. It can also be called as Pudina thogayal araipathu eppadi or Pudina thogayal seimurai in Tamil. Saute until dal turns golden brown. உங்கள் கனவில் என்ன வந்தால் என்ன பலன் தெரியுமா . "தேங்காய் (தேவைப்பட்டால் ) - 2 மேஜை கரண்டி", Thuvaiyal / Thogayal is thick and course texture in nature. "text": "பின்பு அடுப்பிலிருந்து புதினா வதக்கலை இறக்கி அதை ஆற விட்டு தேங்காய் வெல்லம் மற்றும் உப்பு சேர்த்து, சிறிது நீர் விட்டு மிக்ஸியில் போட்டு நன்கு அரைத்து எடுக்க புதினா துவையல் தயார்." "recipeInstructions": [ "@type": "HowToStep", Toor dal, peppercorns, Bengal gram gram, urad dal & coriander, cumin seeds are main ingredients ], முதலில் ஒரு கடாயில் காய்ந்த மிளகாய் போட்டு வறுத்து எடுத்து கொள்ளவும். This recipe for Pudina thogayal is a simple side dish that can be served along with rice for lunch. A dollop size thogayal is served during meals with Steamed rice. Take it to the next level to coat your pasta, slather it on your bread to make a … Mint is called by different names like pudina or Pudhina or podhina in regional languages. நன்றாக அரைத்து முடித்து வெளியே எடுத்தால் சுவையான புதினா தொகையல் தயார். { Enjoy this simple thogayal with Curd Rice or you can mix this with plain hot rice or even have with any Paratha. I make this Mint/Pudina thogayal slightly different from...Read More » இந்த முறையில் புதினா தொகையலை செய்யும் போது, இதில் மிளகாய், புளி மற்றும் உப்பு ஆகிய மூன்றையும் சரியான விதத்தில் சேர்க்கும் போது துவையல் நன்றாக இருக்கும். So whenever i make simple rasam, rice and a curry i make any thogayal either with coconut or coriander leaves. வெங்காயம் பூண்டு சேர்க்காத, இப்படி ஒரு சட்னியை எப்படி செய்வது? "@type": "Person", ], Mint Thogayal Recipe / Pudina Thogayal Recipe with step by step pictures and a short YouTube video. "சிவப்பு மிளகாய் - 10", Pudina, Kothamalli Thokku, or as we also call it ‘Pudina Thogayal’ is a fresh, aromatic and flavoursome chutney, which is a perfect accompaniment to every Indian meal, be it rice, idli, dosa, roti etc. Tamil style Mint and Coriander chutney made without coconut. இதையும் படிக்கலாமே: பூ போன்ற இட்லி செய்வது எப்படி. Mint leaves are so healthy and tasty. "image": [ Roast red chilli, urad dal until golden and add tamarind, washed mint leaves. புதினா – 1/2 கட்டு தேங்காய் – 1 துண்டு புளி – சிறிதளவு காய்ந்த மிளகாய் – 3 பூண்டு – 6 பல் உப்பு – தேவையான அளவு. "calories": "167 calories" pudina thogayal recipe pudina thogayal is a tangy and thick chutney made with fresh mint leaves or pudina, tamarind, lentils and a few spices. பின்பு அதில் புளியையும், நீரில் கழுவி சுத்தம் செய்யப்பட்ட புதினா இலைகளையும் ஒன்றாக போட்டு 1 நிமிடம் நேரம் புதினா இலைகள் வதங்கும் வரை மிதமான வெப்பத்தில் வதக்க வேண்டும். } The consistency should be thick unlike chutney. "text": "அடுப்பில் தீ மூட்டி, அதில் ஒரு கடாய் வைத்து உளுத்தம் பருப்புகளையும், சிவப்பு மிளகாய்களையும் பொன்னிறமாக வரும் வரை வறுக்க வேண்டும்." இது போன்று மேலும் பல சமையல் குறிப்புகள் தெரிந்து கொள்ள எங்களுடன் இணைந்திருங்கள். "recipeCategory": "Chutney", Recipe for Tamilnadu style Pudina Thogayal / Mint chutney for rice made with the addition of coconut and lentils. Add tamarind piece and saute for few seconds. Thogayal recipes are very commonly made in Tamil households. "recipeIngredient": [ இந்த இரு வேளை உணவுகளுக்கும் தொட்டுக்கொள்வதற்கு சிறந்த உணவாகவும் அதே நேரத்தில் சத்து மிகுந்ததாகவும் இருப்பது புதினா துவையல். I have to say this is the first time or may be second time making karuvepillai thogayal. I make this mint thogayal slightly different from the Pudina Chutney that I make for idli usually. Mint thogayal /Pudina thogayal recipe is one of the yummiest thogayal varieties / chutney recipe for rice. Add the mint leaves and saute until it wilts. The second one is to serve with kebabs & tandoori snacks. தேங்காய் மற்றும் வெல்லத்தை சேர்ப்பதால் புதினா துவையல் சுவையாக இருக்கும். Even just washing and eating the... Sowmya Venkatachalam. Coriander Thogayal / Kothamalli Thogayal Recipe with step by step pics and a short Youtube video.If you like my video, please share it and don’t forget to SUBSCRIBE to my channel.. This Pudina Chutney is usually enjoyed as a side with hot steaming rice, but it can also be served a s a dip with Indian breakfast recipes like idli, dosa, upma. You can store this in the refrigerator for 2 to 3 days to be consumed for later. But it resembles chutney. சமைக்க ஆகும் நேரம் – 5 நிமிடம் சாப்பிடும் நபர்களின் எண்ணிக்கை – 4, இதையும் படிக்கலாமே: சுவையான மட்டன் கிரேவி செய்யும் முறை. "name": "Hari" உங்கள் கனவில் என்ன வந்தால் என்ன பலன் தெரியுமா . "@type": "HowToStep", Pudina(Mint) Thogayal recipe, is a very quick and easy to make which goes very well with Idili and Dosas. December 2, 2019. "@type": "HowToStep", Learn how to make Pudhina thuvaiyal with a video. { Kuzhambu and podi is made at home often, but thogayal is a great way to include the healthy curry leaves in our everyday menu. Even just washing and eating the mint … The first one is to serve as a side with Snacks like samosa, pakora and Sandwiches & is also used for chaats. Its mostly considered a travel food / picnic food where this chutney stays good for a long time as we saute all the ingredients including coconut in oil. "author": { சனி பெயர்ச்சி பலன்கள் பல்லி விழும் பலன்கள் உங்கள் கனவில் என்ன வந்தால் என்ன பலன் தெரியுமா ? Cuisine Style: Tamil Nadu | Cooking Time: 5-10 min | To Serve: 4 | Type : Side dish, chutney, thogayal | Take with : Rice Ingredients. இந்த சப்பாத்தி செய்வது இவ்வளவு ஈசியா? Pudina [mint leaves] – 1 cup; Toor dal – 1 tbsp; Bengal gram – 1 tbsp; Urad dal – ½ tbsp; Dry red chilli – 3; Cumin seeds – ½ tbsp ] "@type": "Recipe", இத்துடன் மேலும் பல சுவையான சமையல் குறிப்புகள் தெரிந்து கொள்ள எங்களுடன் இணைந்திருங்கள். We use mint leaves for many purposes. இந்த புதினா தொகையலை சுவை மிக்கதாக எப்படி செய்வது என இங்கு காண்போம். July 11, 2013 By Aarthi 7 Comments. }, Pudina Thogayal | Mint Thogayal Recipe. Pudina Thogayal is among the more popular thogayal versions. In the same kadai, add 1 tsp oil again, heat it on sim and add the mint leaves and fry till it shrinks and reduces size. வித்தியாசமான, சுலபமான 2 நிமிடத்தில் சட்னி! 10 நிமிடத்தில் தக்காளி பராத்தா செய்வது எப்படின்னு நீங்க தெரிஞ்சுக்க வேண்டாமா? English Overview: Here we have Pudina thogayal recipe in Tamil language. பின்பு அடுப்பிலிருந்து புதினா வதக்கலை இறக்கி அதை ஆற விட்டு தேங்காய் வெல்லம் மற்றும் உப்பு சேர்த்து, சிறிது நீர் விட்டு மிக்ஸியில் போட்டு நன்கு அரைத்து எடுக்க புதினா துவையல் தயார். Pudina thokku – I often make some kind of thokku / thogayal during weekends for our usual idli dosa routine. இந்த சப்பாத்தி செய்வது இவ்வளவு ஈசியா? ஒருவாட்டி உங்க வீட்லயும் இந்த மாதிரி தக்காளி சட்னி செஞ்சு பாருங்க! Mint thogayal can be prepared in advance and stored for weeks in refrigerator. கந்த சஷ்டி கவசம், உடலுக்கு குளிர்ச்சி தரும் புதினா தொகையல் செய்யும் முறை இதோ. Pudina thogiyal or mint thogaiyal is very common dish at home and one among the recipe which everybody will eat. how to make recipe preparation frying lentils, spices and pudina: The third version is the south Indian style pudina … "உப்பு - 1/2 அல்லது 1 தேக்கரண்டி" Weather is getting better and it is time for fresh homegrown vegetables. "https://dheivegam.com/wp-content/uploads/2018/08/jangiri.jpg", This thogayal tends to darken in color a bit after cooked due to oxidisation. Recipe for Pudina Kothamalli Thuvaiyal /Pudina Kothamalli Thogayal. { We make variety of thogayals like coconut thogayal, paruppu thogayal, coriander thogayal and this pudina thogayal is my personal favorite. We generally make pudina thogayal, kothamalli thogayal, paruppu thogayal, thengai thogayal at home. { புதினா தொகையல் இது இட்லிக்கு சிறந்த ஜோடியாகும். Keep this aside out of the kadai. Heat oil in a kadai/pan, add mustard seeds (optional), when it splutters, add bengal gram dal (kadalai paruppu), tur dal, urad dal, whole black pepper, hing and red chillies. "totalTime": "PT15M", This thogayal is a thickish one, taste great when mixed with hot rice or served with dosa or idli. There are a variety of thogayals that are made with various greens, herbs and vegetables. Thogayals are South Indian chutneys made with lentils, coconut, a bit of tamarind and some herbs like curry leaves, coriander and in this case, Pudina or Mint Leaves. Pudina(Mint) has a fragrant smell which everyone loves to have. Some people savour it with plain rice and ghee, while others prefer it as a side dish to curd rice or sambar rice. பிறகு மிக்சி ஜாரில் தேங்காய், காய்ந்த மிளகாய், புளி மற்றும் பூண்டு சேர்த்து அதனுடன் நாம் வறுத்து எடுத்துள்ள புதினாவும் சேர்த்து கொள்ளவேண்டும். "text": "பின்பு அதில் புளியையும், நீரில் கழுவி சுத்தம் செய்யப்பட்ட புதினா இலைகளையும் ஒன்றாக போட்டு 1 நிமிடம் நேரம் புதினா இலைகள் வதங்கும் வரை மிதமான வெப்பத்தில் வதக்க வேண்டும்." In this collection you can find thogayal recipes /chutney recipes for rice like Paruppu thogayal, Coriander leaves thogayal/Kothamalli thuvaiyal,pudina thogayal/Mint thogayal,Poondu thuvaiyal/Garlic thogayal,curry leaves thogayal/Karuvepilai thuvaiyal,Thengai thogayal/Coconut thuvaiyal,Pirandai thogayal,Karisilankanni thogayal,chow chow thogayal,radish thogayal & banana stem thogayal … Share. "@context": "http://schema.org/", But I love any variety of thogayal, infact I can survive with just thogayal and rice even if its daily Thogayal recipes are always handy when we … "datePublished": "2018-08-20", It is simple to make. ஒருவாட்டி உங்க வீட்லயும் இந்த மாதிரி தக்காளி சட்னி செஞ்சு பாருங்க! Pudina Thogayal (Mint Thogayal) very easy to make thogayal variety. With a little one this time I didn’t plant anything.. My MIL makes this thogayal adding roasted urad dal just like coriander leaves thogayal. காலை சிற்றுண்டிகளுக்கும், மதிய உணவிற்கும் தொட்டுக்கொள்வதற்கு என்ன பதார்த்தங்களை செய்வது என்ற சிந்தனை நம்மில் பலருக்கும் வந்ததுண்டு. We use mint leaves for many purposes. Pudina chutney recipe - There are 3 ways a mint chutney is made in Indian cuisine and I have shared all the 3 in this post. This Pudina Thogayal recipe is No Onion No Garlic and is ready under 20 minutes. "வெல்லம் ( தேவைப்பட்டால் ) - 1 தேகரண்டி", We have added steps for Pudina thogayal without coconut too. In a small kadai, add 1 tsp oil and roast the orid dal, red chillies till the dal turns light golden colour. Pudina(Mint) leaves are beneficial in many health related issues also. Pudina thogayal for rice and Idli will be superb. வெங்காயம் பூண்டு சேர்க்காத, இப்படி ஒரு சட்னியை எப்படி செய்வது? This is my mom’s secret mint chutney recipe. Pudhina Thogayal is a traditional quick Vegan South Indian rice accompaniment made with mint leaves. பிறகு அதே கடாயில் புதினா போட்டு அதையும் மேலாக வறுத்து எடுத்துக்கொள்ளவும். Pudina Thogayal is very rare at home as the lil one is fond of only anything coriander based either chutney / thogayal. 2. Amma makes karuveppilai thogayal… }, "https://dheivegam.com/wp-content/uploads/2018/08/jangiri-1.jpg" இதனை மிக விரைவாக செய்து விட முடியும் . This version of Pudina chutney is popular in South India. அதுகுறித்து இந்த பதிவில் பார்ப்போம் வாருங்கள். So when you see a bunch of fresh mint leaves try this recipe. "உளுத்தம் பருப்பு - 2 மேஜை கரண்டி", Best accompaniment for idli, dosa and rice. Mint is mouth refresher as well as good for digestion. Mint leaves are so healthy and tasty. Pudina thogayal for rice and Idli will be superb. This Pudina thogayal is easy to make and is flavorful and aromatic that can be eaten both with rice and also as a side dish with idli or dosa. "keywords": "Pudina thogayal recipe in Tamil, Pudina thogayal araipathu eppadi, Pudina thogayal for rice in tamil, புதினா துவையல் செய்யும் முறை", Read More. Here we have Pudina thogayal recipe in Tamil language. Amma’s Pudhina Thogayal / Mint Thogayal / Mint Chutney With Coconut. அடுப்பில் தீ மூட்டி, அதில் ஒரு கடாய் வைத்து உளுத்தம் பருப்புகளையும், சிவப்பு மிளகாய்களையும் பொன்னிறமாக வரும் வரை வறுக்க வேண்டும். Next is paruppu thogayal, Mint leaves thogayal is rare. }, கந்த சஷ்டி கவசம். Thengai Thogayal – is a basically a thick version of chutney goes well with idli dosa… even variety rice too. Kothamalli Thogayal | Coriander thogayal is a simple recipe made using coriander leaves, red chili and coconut as main ingredients. this pudina thogayal is best served with steamed rice or a side dish with any rice variety. "@type": "NutritionInformation", Pudina thogayal is a tangy and thick chutney made with fresh mint leaves or pudina. Thogayal or Thuvaiyal takes an important place in Tamilnadu Cuisine. 10 நிமிடத்தில் தக்காளி பராத்தா செய்வது எப்படின்னு நீங்க தெரிஞ்சுக்க வேண்டாமா? "புதினா இலைகள் - 1 கோப்பை", "nutrition": { "description": "Pudina thogayal araipathu eppadi endru paarppom. பிறகு அதனை நன்றாக அரைக்க வேண்டும். "prepTime": "PT5M", This is one of my absolute favorite recipe. I used to make this frequently at home. Depending on the type of thogayal… English overview: Here we have Pudina thogayal recipe in Tamil. "recipeYield": "4 servings", "recipeCuisine": "South Indian", I usually pack this thogayal sadam for my husband’s lunch box. Method. "name": "pudina thogayal seivathu eppadi in Tamil language", My little veggie garden is flourishing well and mint is one of the first guest to show up in the garden and grows like weeds. You can also try out this Manathakkali Keerai Soup. Make this pudina thogayal in just 10 minutes and serve as a side dish for hot steamy rice. Thogayal or thuvaiyal is a thick or coarsely ground chutney made in the Tamil Nadu cuisine. ரோட்டுக்கடை தக்காளி சட்னியின் சுவைக்கு ரகசிய காரணம் 1 ஸ்பூன் இந்த பொடி தான். Pudina Chutney is called as Pudina Pachadi in Andhra and Pudina Thogayal in Tamil Nadu. It is said to clear the intestines. }, "புளி - ஒரு சிறிய உருண்டை அளவு", Other thogayal recipes that you may be interested are vazhaipoo thogayal, pirandai thogayal and peerkangai thogayal and pudina thogayal. Here is a very simply everyday thuvaiyal … I always make this when I get my hands on fresh organic mint leaves. Pudina thogayal is a variety of South Indian chutney, prepared with fresh mint leaves, coconut and lentils. It is also called as Pudina thogayal seivathu eppadi in Tamil or Pudina thogayal seimurai in Tamil or Pudina thogayal eppadi seivathu in Tamil or Pudina thuvaiyal in Tamil. "https://dheivegam.com/wp-content/uploads/2018/08/jangiri-recipe-Tamil.jpg", Pudina thogayal seimurai in Tamil is here", வித்தியாசமான, சுலபமான 2 நிமிடத்தில் சட்னி! Just fry for 30 – 40 seconds until the leaves reduce in volume. }, சனி பெயர்ச்சி பலன்கள் பல்லி விழும் பலன்கள் உங்கள் கனவில் என்ன வந்தால் என்ன பலன் தெரியுமா ? It can also be called as Pudina thogayal araipathu eppadi or Pudina thogayal seimurai in Tamil. Pudina Thogayal recipe with step by step pictures and video. share this. Paruppu thogayal is a simple everyday dish commonly prepared in Tamil Brahmin homes. We have added steps for Pudina thogayal without coconut too. Like 7 . Thuvayal; Pudina Thogayal (Mint Thogayal) very easy to make thogayal variety. Many of us would confuse between these two. "cookTime": "PT10M", அதோடு மட்டும் இல்லாமல் சாப்பாட்டில் கூட சேர்த்து சாப்பிட உகந்ததாகும்.